5 محور مهم که مربیان سواد فضای مجازی می بایستی مهارت لازم را در این زمینه کسب نموده و به دانش آموزان آموزش وایشان را در این زمینه ها یاری نمایند؟
1. چگونه می توانیم به دانش آموزان کمک کنیم تا در حین استفاده از فضای مجازی با محتوای نامناسب روبرو نشوند؟ چه ااماتی باید فراهم شود؟ در این زمینه چه قوانینی وجود دارد؟
2. چطور میتوانیم به دانش آموزانمان کمک کنیم تا در حین استفاده از شبکه های اجتماعی ،ارسال ایمیل، چت روم ها و ارتباطات مجازی ایمن بمانند؟
چه زمانی اجازه استفاده و انتشار اطلاعات شخصی را در ضفحات مجازی دارند؟ راهکار حفظ امنیت و حریم خصوصی بصورت حرفه ای در فضای مجازی چگونه است؟
3. چگونگی انتقال درک اهمیت انتشار غیرمجاز اطلاعات شخصی و خانوادگی در فضای مجازی و عواقب آن برای دانش آموزان و باور به مفهوم این گزاره که" هیچ چیز در اینترنت پاک نمی شود"
4. معرفی لغزشگاه های فضای مجازی و خطرات هویتی و حریم خصوصی و همچنین پیامد دسترسی های غیرمجاز(هک)توسط دانش آموزان ؟قوانین و جرائم استفاده های غیر مجاز؟
5. چگونگی کمک به دانش آموزان به منظور مواجهه عاقلانه و دقیق با مزاحمت های سایبری و تبیین جرائم مربوط به قلدری سایبری و جزا و پیامدهای حقوقی و پیامدهای جبران ناپذیر آن؟
چنانچه اطلاعات شما بعنوان یک مربی (یا والدین) در زمینه های فوق کامل نمی باشد به طور حتم پیش از هرکار اقدام به مطالعه و تکمیل اطلاعات خود نموده و تا تحقق تسلط کامل خود در محورهای فوق به هیچ عنوان فرزندانتان شرایط مالکیت و یا استفاده از تلفن های هوشمند متصل به اینترنت را نخواهند داشت.
صدیق میرزایی
(پژوهشگر سوادرسانه)
درباره این سایت